Fostul primar din Ciocârlia așteaptă cu nerăbdare decizia în cazul în care este acuzat de faliment fraudulos.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Sentința Fostului Primar al Comunei Ciocârlia, Nicolae Marghiol, în Așteptare

Fostul primar al comunei Ciocârlia, Nicolae Marghiol, se află în așteptarea unei sentințe, fiind acuzat că și-ar fi ascuns averea pentru a evita executarea din cauza datoriilor. Decizia instanței este așteptată în luna mai, după o serie de amânări și o perioadă în care dosarul a stagnat.

Judecătoria Medgidia va pronunța verdictul în cazul lui Marghiol, acuzat de bancrută frauduloasă, undeva în mijlocul acestei luni. Dosarul a fost trimis în instanță de procurori în februarie 2022, dar procedurile îndelungate au dus la prelungirea procesului cu încă trei ani. Astfel, judecarea efectivă a avut loc în februarie 2025, iar de atunci au urmat mai multe amânări. Cea mai recentă amânare a fost înregistrată pe 30 aprilie, pentru data de 14 mai, când se preconizează pronunțarea sentinței, cu condiția să nu apară alte motive de amânare.

Acuzațiile Împotriva Lui Marghiol

În acest caz penal, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, alături de mai multe societăți care s-au constituit părți civile, îl acuză pe Nicolae Marghiol de bancrută frauduloasă. Împreună cu el, în calitate de inculpat, apare și G. Daniela, fosta sa soție. Ambii sunt acuzați că au falsificat, sustras sau distrus evidențele financiare și au ascuns o parte din activele averii lor pentru a evita plata datoriilor către creditorii și AJFP. Aceste acțiuni constituie, în esență, o formă de înșelăciune în dauna creditorilor.

Pe lângă AJFP, părți civile în dosar sunt și firmele Agro Nicdar Universal SRL, Agro International SRL și Yanluc Company SRL. De menționat este faptul că Marghiol are un istoric îndelungat de conflicte cu legea penală, având numeroase dosare începând din anii 2000. În 2005, el a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri, după ce a ridicat sume de bani de la Primăria Ciocârlia și Trezoreria Medgidia.

Unul dintre cele mai cunoscute dosare în care a fost implicat Marghiol a fost cel în care era implicată și Arhiepiscopia Tomisului, un caz deschis pentru furt. Conform procurorilor, în perioada 9 ianuarie 2013 – 17 decembrie 2015, Marghiol a folosit un buldoexcavator al Primăriei Cuza Vodă pentru a decoperta terenul aflat în folosința agricolă gratuită a Arhiepiscopiei Tomisului, de unde a sustras tuburi din conducta principală a unei stații de irigație, cauzând un prejudiciu estimat la 551.202 lei. Ancheta a relevat, de asemenea, că Marghiol a deținut bunuri fără a fi antrepozitar fiscal în Crama Ovidiu – Nazarcea.

Producție ilegală de băuturi fermentate

Un inculpat a fost implicat în producția a aproximativ 80.000 de litri de băuturi fermentate, distincte de vinuri sau bere. Acesta a comercializat cantitatea menționată, fiind conștient de faptul că produsul era falsificat.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *