Lansarea proiectului Games@Ovidius League la Universitatea Ovidius din Constanța
Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța va organiza pe 14 mai 2025 un eveniment dedicat lansării proiectului Centrul de practică, jocuri recreative și sporturi nautice – Games@Ovidius League (GOL). Manifestarea se va desfășura la sediul FEFS, în amfiteatrul A, având ca scop prezentarea obiectivelor și activităților planificate pentru perioada mai – decembrie 2025.
Obiectivele proiectului
Principalul obiectiv al proiectului Games@Ovidius League este îmbunătățirea infrastructurii necesare pentru instruirea practică a studenților, prin organizarea de activități care încurajează un stil de viață activ. Aceste activități vor include jocuri de echipă, sporturi nautice și diverse activități recreative care stimulează condiția fizică și abilitățile sociale ale participanților.
„Prin acest proiect, dorim să stimulăm studenții să adopte un stil de viață activ și sănătos. Activitățile propuse sunt menite să sprijine dezvoltarea fizică, starea de bine și calitatea vieții studenților, subliniind importanța sportului și a mișcării în aer liber”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco, directorul proiectului.
Activitățile din cadrul centrului
Programul din cadrul Games@Ovidius League se va adresa tuturor studenților Universității Ovidius din Constanța și va include nouă ateliere tematice, cu activități variate, de la jocuri pe pista de atletism și terenuri gonflabile, până la sporturi nautice precum caiac, canoe, baschet pe apă sau stand up paddle. Studenții vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la competiții sportive de atletism, bossaball, bumper balls, caiac sau water zorbing.
Monitorizarea stării de sănătate
Starea de sănătate fizică a studenților va fi monitorizată și evaluată cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, derulat de FEFS în 2021.
Finanțarea proiectului
Proiectul Games@Ovidius League, cu codul CNFIS-FDI-2025-F-0067, are o valoare totală de 353.000 lei și reprezintă unul dintre proiectele finanțate de Ministerul Educației și Cercetării prin Fondul de Dezvoltare Instituțională în acest an.