ANPC emite un avertisment cu privire la prezența bacteriei E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător din Ilfov.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Probleme grave de igienă la un producător de conserve din Ilfov

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit prezența bacteriei E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. De asemenea, analizele au relevat faptul că în conservele de porc și vită era utilizată carne de pasăre, contrar informațiilor de pe etichetele produselor.

Controlul efectuat la Zena SRL

Reprezentanții ANPC au anunțat că, în urma unui control realizat pe 15 mai la Zena SRL din Domnești, județul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă folosită de operatorul economic, precum și din produsele finite, adică conservele de carne de porc și vită. Conform raportului de laborator, s-a stabilit că materia primă (carne tocată de porc) conține bacteria E-coli, ceea ce sugerează deficiențe în igiena spațiului de producție.

Etichetarea incorectă a produselor

În ceea ce privește etichetarea produselor finite, s-a constatat că operatorul nu informa corect consumatorii cu privire la lista ingredientelor utilizate. A fost descoperită prezența cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve comercializate, fără ca acest lucru să fie menționat pe etichete.

Decizii luate de ANPC

Comisarii ANPC au decis să oprească definitiv loturile de materii prime și conserve care prezentau aceste deficiențe.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *