Bărbatul din Năvodari, care a ignorat semnalele agenților de poliție, a fost reținut pentru prevenirea unor fapte ulterioare.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Procurorul solicită arest preventiv pentru un inculpat din Năvodari

La data de 22 aprilie 2025, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți luarea măsurii arestului preventiv pentru inculpatul I.R., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu aceeași dată și până la 21 mai 2025. Inculpatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice.

Potrivit informațiilor, în seara zilei de 21 aprilie 2025, în jurul orei 19:42, I.R. a fost surprins conducând un autoturism pe strada Constanței din orașul Năvodari, în condițiile în care avea suspendat dreptul de a conduce. Poliția orașului Năvodari l-a depistat, iar cu ocazia legitimării s-a constatat că prezenta halenă alcoolică. Inculpatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Verificările au arătat că I.R. nu este la prima abatere de la lege, având o condamnare anterioară de un an închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, la momentul depistării, inculpatul era sub control judiciar într-o altă cauză, având legătură cu trei infracțiuni similare, care afectează siguranța circulației pe drumurile publice.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, iar judecătorul a admis propunerea procurorului, dispunând arestarea preventivă a inculpatului I.R. pentru o perioadă de 30 de zile.

Este important de menționat că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă sunt etape și măsuri reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop asigurarea unui cadru procesual corespunzător pentru administrarea probelor, fără a afecta principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *