Proiect ambițios pe Bulevardul Aurel Vlaicu
Constantin Frățilă, un om de afaceri local, intenționează să dezvolte un proiect imobiliar pe un teren generos situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Această investiție va include blocuri cu o înălțime de până la zece etaje. Înainte de a demara construcția, este necesară elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), având în vedere că zona este în prezent dedicată halelor. Primăria a emis deja documentul necesar pentru PUZ, iar lucrările vor putea începe doar după obținerea autorizației de construire.
Detalii despre certificatul de urbanism
Certificatul de urbanism nr. 750 a fost emis pentru elaborarea PUZ-ului de către COMCM SA, având o valabilitate de un an. Terenul se află pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144, în municipiul Constanța.
De asemenea, beneficiarul a obținut avizul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, necesar pentru realizarea PUZ-ului, inițiatorul fiind tot COMCM SA.
Consultarea publicului
Municipalitatea a publicat raportul consultării publice, iar în timpul acestei etape a fost primită o observație din partea firmei Valrom Industrie SRL. Aceasta a solicitat inițiatorului PUZ-ului să prezinte declarații notariale prin care să înștiințeze viitorii proprietari despre activitatea specifică de producție și depozitare desfășurată în apropiere, subliniind că nu pot emite pretenții care să afecteze activitatea Valrom Industrie SRL.
Aspectele proiectului
Planul Urbanistic Zonal va analiza o suprafață de 32,26 ha, având ca scop actualizarea reglementărilor urbanistice pentru terenurile cu numerele cadastrale 257543, 257544 și 255951, care se întind pe 185.877 mp. Anul trecut, clădirile existente pe aceste terenuri au fost demolate. PUZ-ul va facilita construcția de noi funcțiuni conform reglementărilor stabilite pentru terenurile studiate. În această zonă se află și proprietăți private ale unor persoane fizice și juridice.
Zonele de reglementare
Teritoriul studiat prin PUZ va fi împărțit în patru zone de reglementare:
- ZR1 – zonă de clădiri cu regimul de înălțime P – P+2E, destinat show-room-urilor, supermarketurilor, comerțului, serviciilor, birourilor și sediilor administrative,
- ZR2 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de turism, sănătate, înfrumusețare, comerț, birouri, învățământ, parcaje și locuire colectivă,
- ZR3 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de proximitate, cum ar fi cabinete de avocatură, mediere, servicii de înfrumusețare, profesii liberale, parcaje și locuire colectivă,
- ZRV – zonă de reglementare pentru spații verzi, parcuri, locuri de joacă și plantații de aliniament.
Informații despre COMCM SA
COMCM SA a fost înființată pe 20 februarie 1991, având sediul pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144 din Constanța. Administratorii companiei sunt Bogdan Nicolae Roșu, Gabriel Alexe și George Cosmin Stancu. Acționarii principali sunt Constantin Frățilă (33%) și SIF Transilvania (57%). Cifra de afaceri raportată pentru anul 2023 a fost de 69.054.128 lei, cu un profit de 8.471.010 lei și datorii de 296.109 lei, având un angajat.