Data lansării licitației pentru închirierea spațiului cafenelei din Cazinoul Constanța

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Conferință de presă la Cazinoul din Constanța

Pe data de 2 octombrie, Cazinoul din Constanța a fost gazda unei conferințe de presă începând cu ora 12.00. Anamaria Mișa, managerul societății Patrimoiu Constanța Litoral, a prezentat o retrospectivă a sezonului estival și a expus planurile pentru perioada rece. În cadrul evenimentului, Mișa a oferit detalii importante despre cafeneaua/bistro cu 350 de locuri din Cazinou.

„Luni vom publica în Monitorul Oficial informațiile referitoare la cafeneaua/bistro. Vom acorda un termen de 60 de zile pentru ca firmele să pregătească un proiect, împreună cu arhitecți. Apoi, vom demara procedura necesară. De asemenea, mai lăsăm un timp suplimentar pentru obținerea avizelor și amenajarea conform proiectului ofertat. Ne-am străduit, împreună cu echipa și arhitecții, să inserăm criterii care să evite kitsch-ul. Sper ca în primăvară, înainte de deschiderea sezonului, să avem o cafenea care să contribuie la dezvoltarea proiectelor, fără a diminua valoarea acestei bijuterii arhitecturale”, a declarat Anamaria Mișa.

Detalii despre proiectul de închiriere

Este important de menționat că proiectul de hotărâre privind închirierea acestui spațiu a fost discutat în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța din 25 septembrie 2025. Amenajarea spațiului va respecta condiții stricte, fiind interzise intervențiile asupra pereților, plafonului, finisajelor originale sau circuitelor electrice. Prețul de pornire al licitației este de 48.700 lei/lună fără TVA.

Destinația cafenelei/bistro

Spațiul se va închiria cu scopul de a promova imaginea Cazinoului Constanța și de a atrage venituri pentru administrarea și exploatarea imobilului. În cadrul acestui spațiu se va deschide o cafenea/bistro, care va oferi clienților ocazia de a petrece timp de calitate, beneficiind de peisajul spectaculos al Mării Negre și al falezei ce înconjoară clădirea. Spațiul va oferi servicii de cafea de specialitate, ceaiuri, sucuri naturale, băuturi răcoritoare și alcoolice, precum și produse de patiserie și deserturi artizanale, catering la preparate reci, în ton cu atmosfera elegantă a clădirii, fără a include prepararea și servirea de mâncare caldă.

Capacitatea estimată a cafenelei/bistro este de 120-150 de locuri în interior și aproximativ 200 de locuri pe terasă. După adjudecarea licitației și semnarea contractului de închiriere, locatarul nu va avea dreptul de a cesiona sau subînchiria spațiul. De asemenea, locatarul va fi obligat să exploateze direct spațiul și să mențină destinația acestuia, fiind interzisă asocierea cu alte persoane fizice sau juridice.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *