Garda de Mediu din Constanța nu a identificat încă sursa mirosului de gaze sau combustibili în atmosferă.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Miros suspect în Constanța

Începând cu data de 1 mai, cetățenii municipiului Constanța au raportat un miros neplăcut asociat cu produse petroliere sau gaze în mai multe zone ale orașului. Imediat după primele sesizări, pe 1 și 2 mai, echipa de permanență a Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a demarat verificările, colaborând cu echipele de intervenție ale RAJA SA și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea pentru a inspecta zonele afectate.

Reprezentanții instituțiilor implicate au comunicat că, în ambele zile, măsurătorile efectuate de laboratorul ISU Dobrogea și ENGIE, precum și stațiile de monitorizare ale Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, nu au evidențiat prezența unor gaze sau emisii de compuși organici volatili (COV) care să depășească limitele normale. După o scurtă perioadă în care mirosul a dispărut, acesta a fost din nou resimțit pe 3 mai, în jurul orei 10.00.

Verificările comisarilor Gărzii de Mediu, împreună cu reprezentanții RAJA SA și ISU Dobrogea, au continuat pe traseele de colectare și evacuare a apelor uzate, inclusiv în apropierea căminelor de vizitare și colectare a apei menajere și pluviale, fără a fi identificate produse petroliere în aceste rețele.

Având în vedere că stațiile de monitorizare ale APM nu au raportat depășiri la indicatorii de calitate a aerului, iar verificările efectuate de laboratorul ISU Dobrogea nu au arătat prezența gazelor în atmosferă, Garda de Mediu a solicitat sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, care a trimis un autolaborator pentru măsurători suplimentare în diverse zone ale orașului. Rezultatele măsurătorilor nu au evidențiat depășiri ale limitelor admise pentru principalii parametrii ai calității aerului, cum ar fi NO, NO2, NOx, NH3, azot total, CO, SO2, H2S, benzen, toluen și COV.

Activitățile de măsurare și verificare vor continua și în perioada următoare, până la identificarea sursei mirosului reclamat.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *