„Incredibil! Sunt șocat! Continuăm cu jucători și persoane dedicate, capabile să ofere totul și să se implice activ.“

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Farul Constanța câștigă, dar Hagi rămâne dezamăgit

Farul Constanța a obținut o victorie cu 1-0 în confruntarea de pe teren propriu cu Gloria Buzău, în cadrul etapei a șaptea a play-out-ului Superligii 2024/2025. Cu toate acestea, Gheorghe Hagi, antrenorul echipei, a exprimat public nemulțumirea sa față de prestația echipei, la conferința de presă de după meci.

„E inexplicabil ce am văzut“

„Sunt puține de zis, sunt dezamăgit. Am avut un șut pe poartă, un gol, iar apoi, din păcate, nimic. Dar în fotbal, durează o zi și mâine o vom lua de la capăt. Am discutat cu jucătorii, nu se poate să nu facem nici cinci pase. Am fost statici și previzibili. E inexplicabil ce am văzut. Simt o mare dezamăgire în seara aceasta și vom vedea cum mergem mai departe. Trebuie să continuăm cu jucători care dau totul, care pot alerga și care sunt puternici atât fizic, cât și mental. Din păcate, avem din nou șase accidentați. Nu se poate așa, din prima zi de pregătire. De la cinci la opt jucători lipsă, lună de lună. N-am reușit să formăm o echipă omogenă. Am avut un an întreg cu fluctuații, nu știu ce să zic. Când ți-e mai drag, se întâmplă ca astăzi. Și ce să le spun suporterilor? Plec acasă dezamăgit, am nevoie de o noapte să mă odihnesc și mâine vom discuta despre viitorul echipei“, a declarat Hagi.

„Asta nu e atitudine, nu e determinare“

„Am tot spus că trebuie să facem schimbări, dar jucătorii trebuie să fie mult mai implicați. Vorbesc acum în numele acționarului, nu doar ca antrenor. Toată lumea trebuie să fie preocupată de imaginea Farului. Asta nu reflectă o atitudine bună, nu este determinare. Lucrurile nu pot continua în acest fel. Am avut și noroc, dar până când? De aceea am fost egalați de Slobozia acasă, de aceea nu am reușit să marcăm împotriva Iașiului. În campionat, fluctuațiile sunt constante. O dată avem șase jucători absenți, altă dată opt. Cum să gestionez eu o astfel de situație fără resurse considerabile? În iarnă, am adus trei jucători cu sume foarte mici, între 1.500 și 3.000 de euro. Trebuie să fiu atent la costurile clubului, pe care le cunosc bine“, a adăugat el.

„Cum să nu puteți să jucați după cinci zile?“

„E greu de înțeles cum un jucător de 25 de ani, de 20 de ani, de 21 de ani sau de 18 ani nu poate să alerge. Eu am jucat la Farul la ora 17.00, am fost titular 90 de minute, iar a doua zi, la ora 11.00, jucam în București în Divizia B. Două meciuri! Le-am spus: cum nu puteți să jucați după cinci zile? Sunt bulversat. La 20 de ani, la 18 ani, nu ai puterea necesară? Te refaci în 24 de ore, dormi zece ore și ești pregătit. Au toate condițiile. Ce mai vor? Când trebuie să alergăm, nu au putere…“, a concluzionat Hagi.

Problemele echipei și provocările antrenorului

În ultimele luni, echipa s-a confruntat cu dificultăți majore, în special în ceea ce privește absența jucătorilor cheie din cauza accidentărilor. Salariile ridicate, care au ajuns chiar și la 50.000 de euro pe lună, au fost plătite jucătorilor care nu au putut contribui pe teren.

Frustrarea antrenorului

Antrenorul și-a exprimat dezamăgirea față de situația actuală, întrebându-se cum poate echipa să joace fotbal în aceste condiții. El a adus în discuție faptul că, în ciuda eforturilor de a completa echipa în iarnă cu jucători precum Kiwinda, Reginaldo și Fabio, mulți dintre aceștia nu erau în formă din cauza absențelor prelungite de pe teren.

„Trebuie să fii reactiv și să ai capacitatea de a juca ambele faze. În prezent, nu văd cum putem face acest lucru. Mă simt dezamăgit și am nevoie de timp să mă regăsesc”, a declarat antrenorul.

Meciuri dificile în perspectiva echipei

În următoarea perioadă, echipa se va confrunta cu meciuri dificile, inclusiv unul acasă împotriva UTA și un altul în deplasare la Galați. Antrenorul a subliniat importanța acestor jocuri și a exprimat speranța că echipa va găsi modalitatea de a se mobiliza.

Probleme de comunicare și reacție în teren

Un alt aspect criticat de antrenor este lipsa de comunicare între jucători pe teren. El a observat că mulți dintre aceștia se concentrează doar pe minge, fără a-și coordona mișcările cu colegii. „Le spun mereu să vorbească între ei, dar nu reușesc să se adapteze”, a adăugat antrenorul.

Reflecții asupra cantonamentului și pregătirii

În ciuda faptului că echipa a intrat în cantonament, rezultatele nu s-au îmbunătățit. Antrenorul a recunoscut că nu știe ce să mai creadă și că fiecare zi e o oportunitate de a învăța. „Este o situație dură, dar trebuie să reflectăm asupra a ceea ce se întâmplă”, a concluzionat el.

Probleme în echipă

„Care mai vine, dacă vor să mai vină, poate vor să plece“

Continuăm să ne concentrăm, așa cum le-am spus, să se odihnească în această seară și ne întâlnim mâine dimineața pentru a analiza situația. Este alegerea lor dacă vor să revină sau dacă preferă să plece. Aceasta este problema lor, nu este nicio dificultate pentru noi. Avem copii de care trebuie să ne ocupăm. Cel puțin, știu că aleg să vină cei care își doresc cu adevărat.

Decizii tactice

„De aceea nu l-am băgat pe Iancu“

Și acum, voi spune eu motivul. De aceea l-am lăsat pe Iancu pe bancă. L-am chemat, dar el a avut nevoie de timp pentru a se pregăti, iar eu am nevoie de jucători care să fie pregătiți rapid. Dacă nu este motivat, nu pot să-l folosesc. Îmi pare rău, dar nu am ce face! Cât ai stat pe teren, cât ai jucat? Ce am greșit eu? Este un jucător bine plătit, nu vorbim de sume mici. Atunci când te chem, trebuie să vii în formă, 100%, și să fii pregătit să intri în viteză. Aceasta este o situație care trebuie schimbată, jucătorii trebuie să fie dornici să ajute echipa în cele mai importante momente. Le-am explicat acest lucru tuturor. Este un moment crucial, în care fiecare trebuie să reacționeze la maxim. Asta e esențial, și nu este acceptabil ca un jucător să nu fie în stare să contribuie. Din păcate, am decis să fac doar două schimbări, pentru că nu mai știam ce să fac.

Dezamăgirea este mare, dar acesta este fotbalul, plin de imprevizibilitate, și vom vedea cum evoluează lucrurile.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *