Informații din cazul DNA în care Mirela Matichescu se confruntă cu acuzații în instanță.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Trimitere în judecată a mai multor inculpați pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au decis trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane, printre care se numără Mirela Florența Matichescu, fost administrator public al județului Constanța și actual deputat în Parlamentul României. Aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, și participare improprie, sub forma instigării, la infracțiunea de abuz în serviciu.

Alături de Matichescu, mai sunt inculpați și funcționari ai Consiliului Județean Constanța, printre care Oana Popa-Șerbu, Aureliu-Decebal Dumitrașcu, Crina-Elena Boieru, Irina-Elena Costencu, Luciana Spineanu-Georgescu, Vadim Corneliu Ruse, Leila-Camer Ibraim și Paul Chisnoi. Aceștia sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu, prin obținerea de folos necuvenit.

De asemenea, C.L.S., președintele unei asociații sportive județene, este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, iar S.F. și M.V.G., reprezentanți legali ai unei asociații sportive de fotbal din municipiul Constanța, sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu.

Detalii despre faptele incriminate

Conform rechizitoriului, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în anul 2018, prin activitatea defectuoasă a inculpatei Matichescu și a funcționarilor publici din cadrul Consiliului Județean Constanța, a fost încheiat un contract de finanțare nerambursabilă pentru o asociație sportivă de fotbal. Acesta a fost realizat prin stabilirea nelegală, discriminatorie și fără un sistem concurențial a eligibilității asociației pentru depunerea proiectului de finanțare.

În urma acestui contract, au fost ordonate cheltuieli pentru trei tranșe plătite asociației, prejudiciind astfel bugetul U.A.T. Județul Constanța cu suma de 835.757,26 lei, reprezentând totodată și folosul necuvenit obținut de asociația sportivă.

În cadrul aprobării Programului anual de finanțări nerambursabile de către Consiliul Județean Constanța, funcționarii publici implicați au efectuat demersuri ilegale pentru a aproba proiectul asociației, acceptând documente de calificare depuse după termenul limită, documente falsificate și incomplete, și acordând un punctaj nejustificat în cadrul evaluării proiectului.

În același context, inculpatul C.L.S. ar fi falsificat o adeverință privind activitatea asociației sportive pe care o reprezenta.

Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă într-un dosar penal

Consiliul Județean Constanța a decis să se constituie parte civilă în cadrul unui dosar penal, având ca obiect o sumă de 835.757,26 lei, considerată prejudiciu adus U.A.T. Județul Constanța.

În această situație, s-au impus măsuri asigurătorii asupra bunurilor inculpaților, care includ: Matichescu Mirela-Florența, Popa-Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu-Decebal, Boieru Crina-Elena, Costencu Irina-Elena, Spineanu-Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chisnoiu Paul și Ibraim Leila-Camer. Aceste măsuri sunt valabile până la concurența sumei menționate anterior.

Dosarul a fost înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu solicitarea de a se menține măsurile asiguratorii stabilite în acest caz.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *