Lansarea volumului „101 concepte pentru a înțelege religiile lumii” la Universitatea „Ovidius” din Constanța
Facultatea de Litere, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, va organiza miercuri, 7 mai 2025, evenimentul de lansare a volumului „101 concepte pentru a înțelege religiile lumii”, scris de profesorul Mihai Coman, cunoscut ca fondator al învățământului universitar de jurnalism și comunicare în România.
Evenimentul va începe la ora 12.00 și se va desfășura în Sala Senatului, situată în Campus Corp A, Aleea Universității, nr. 1.
Detalii despre lucrarea lui Mihai Coman
Conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatoarea domeniului Științe ale comunicării, va susține o prezentare despre lucrarea profesorului Coman. Moderarea evenimentului va fi realizată de lect. univ. dr. Ada Codău, din cadrul aceluiași domeniu.
„Lucrarea profesorului Mihai Coman oferă un instrument de clarificare a conceptelor și modelelor teoretice prin care se interpretează religia. Abordarea dominantă este de natură antropologică, punând accent pe aspectele contemporane ale religiei, văzute prin prisma politicii, societății, tehnologiei și culturii. Această carte nu are un caracter teologic sau propagandistic, ci urmărește să explice interacțiunile actorilor sociali cu formele actuale ale religiei”, a declarat lect. univ. dr. Ada Codău, moderatoarea evenimentului.
Despre profesorul Mihai Coman
Mihai Coman ocupă funcția de profesor universitar doctor la Școala Doctorală de Științe ale Comunicării din cadrul Universității din București. De-a lungul carierei sale, a publicat numeroase lucrări semnificative în domeniu, inclusiv volumul „Manual de jurnalism” și „Introducere în sistemul mass-media”. La Editura Polirom, el a publicat și lucrări precum „Mass media, mit și ritual. O perspectivă antropologică” și „Mass-media, religie, spațiu public”. În plus, a creat seria „Collegium. Media” și colecția „Media. Studii și eseuri”.
Profesorul Coman a dezvoltat cadrul teoretic al antropologiei mass-media, publicând studii în reviste și volume internaționale. Printre lucrările sale se numără „Pour une anthropologie des medias” și „Media Anthropology”, aceasta din urmă realizată împreună cu Eric W. Rothenbuhler.
În 2009, a fost onorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, iar în 2015 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța.