Nicolae Vlahu, senator AUR, comentează situația lui Virgil Vlad – „O persoană este considerată vinovată în urma unei hotărâri definitive a instanței”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Declarații ale senatorului AUR privind acuzațiile aduse lui Virgil Vlad

Azi, 10 iulie 2025, în cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Vlahu, senator din partea AUR, a oferit detalii referitoare la acuzațiile formulate împotriva lui Virgil Vlad, consilier local în comuna Oltina și președinte al filialei locale a partidului. Vlahu a menționat: „Am luat la cunoștință din spațiul public despre acuzațiile aduse la adresa sa. Deocamdată, nu putem oferi informații suplimentare. Este important să subliniem că o persoană este considerată vinovată doar după o decizie definitivă a instanței. În cazul lui Vlad, va fi luată o decizie cu privire la situația sa.”

În aceeași conferință, deputatul AUR Mohammad Murad a anunțat că partidul va demara o anchetă și va acționa ca un arbitru imparțial: “Cine greșește va plăti”, a declarat Murad.

Contextul acuzațiilor împotriva lui Virgil Vlad

Reamintim că Virgil Vlad este implicat într-o anchetă majoră condusă de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate. Această investigație vizează o rețea complexă de trafic de persoane, abuz în serviciu, fals, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Surse judiciare susțin că Virgil Vlad ar avea un rol esențial în gruparea infracțională destructurată, fiind identificat ca inițiator și lider al unei rețele care, din 2018 până în prezent, ar fi fraudat zeci de persoane vulnerabile, în special vârstnici bolnavi, de apartamentele lor din municipiul Constanța.

După alegerile locale din 9 iunie 2024, AUR a obținut un mandat în Consiliul Local Oltina, iar Vlad a fost validat ca și consilier. Totuși, în spatele acestei poziții politice se află un profil îngrijorător: conform IPJ Constanța și DIICOT, Vlad este suspectat că a constituit un grup infracțional organizat alături de doi notari publici și un executor judecătoresc, având ca scop fraudarea legală a dreptului de proprietate asupra imobilelor deținute de persoane vulnerabile, bolnave sau fără moștenitori în viață.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *