Refacerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța
Proiectul de reconstrucție a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a avansat semnificativ și se află acum în etapa finală de pregătire. Viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, a anunțat că lucrările vor începe în curând.
„În scurt timp vom demara lucrările la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase! Am obținut toate avizele necesare pentru autorizarea construcției, care va implica o refacere completă a unității. Această săptămână, vom emite autorizația cu o variantă îmbunătățită a fațadei spitalului. Astăzi, am avut o întâlnire de lucru cu echipa constructorului, proiectantul și colegii din primărie pentru a discuta măsurile necesare pentru a asigura continuitatea actului medical și pentru a organiza lucrările în etape, fără a afecta capacitatea existentă. Ne dorim ca lucrările să înceapă până la sfârșitul lunii septembrie sau chiar mai devreme”, a declarat Răsăuțeanu.
Lucrările prevăzute în proiect
Principalele lucrări ce vor fi efectuate includ:
- demolarea pereților și planșeelor din etajele superioare;
- demolarea parțială a pereților de compartimentare din etajele demisol și parter;
- consolidarea elementelor structurale la demisol și parter;
- demolarea parțială a unor elemente structurale/nestructurale;
- introducerea de elemente structurale suplimentare;
- refacerea integrală a etajelor 1 și 2;
- înlocuirea mansardei parțiale cu etajul 3 pe întreaga amprentă a clădirii;
- realizarea unei terase tehnice pentru echipamente.
Printre alte lucrări se numără desfacerea integrală a termosistemului și hidroizolațiilor existente, aplicarea de soluții antimucegai pe zidăria decopertată din demisol, termoizolarea pereților demisolului și a celor exteriori, înlocuirea integrală a instalațiilor, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și instalarea panourilor fotovoltaice.
Viceprimarul a adăugat: „În perioada următoare, ne vom întâlni și cu reprezentanții instituțiilor avizatoare pentru a ne asigura că lucrările se vor desfășura conform planului.”
Valoarea totală a proiectului, finanțat din fonduri europene, este de 86.908.900,72 lei.